IZDVOJENE VIJESTI

 

Osam zapovjednika JNA tereti se za ratne zločine

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv sedmorice državljana Republike Srbije i jednog državljanina Republike Bosne i Hercegovine zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Kapetan Dragan ne osjeća odgovornost

Trenutno najpoznatiji pritvorenik u zatvoru na spliskim Bilicama, Dragan Vasiljković, ozloglašeni kapetan Dragan, pojavio se pred splitskim Županijskim državnim odvjetništvom gdje je zanijekao krivicu i odgovornost za kaznena djela za koja se sumnjiči

Sretan Dan državnosti!

Danas ,25 .lipnja u Republici Hrvatskoj slavimo Dan državnosti

Dogodine možda besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce

Vlada ponovno razmišlja o uvođenju besplatnih školskih udžbenika za sve učenike osnovnih škola no takva odluka još nije donesena

VIDEO PRILOZI

Švedski premijer Olof Palme ubijen po nalogu Udbe

Švedskog premijera Olofa Palmea ubio je plaćeni ubojica kojega je unajmila jugoslavenska tajna služba (UDBA) kako bi diskreditirala Hrvate u dijaspori, objavio je njemački politički magazin Focus u svom najnovijem izdanju pozivajući se na svjedočenje Vinka Sindičića pred njemačkim državnim odvjetništvom i bavarskim Uredom za kriminalistiku.

18.01.2011

U vili Sanderovih pronađena tajna prostorija!

Prema pisanju jednog hrvatskog tjednika, krajem prosinca istražitelji su u vili Sanaderovih u Kozarčevoj otkrili tajnu prostoriju sa slikama, skulpturama i raznom dokumentacijom.

18.01.2011

HF poručuje: Likvidacijom 300 četnika osvetit ćemo našeg viteza Josipa Jovića

Jučer oko 13 sati veleposlanstvo Hrvatske u Berlinu primilo je eksplozivni paket s prijetećim pismom, upućenom kao opomena predsjednicima Ivi Josipoviću i Borisu Tadiću.

18.01.2011

Zagorec prodao vilu za 1,5 milijuna eura, i ostale bečke nekretnine na prodaji

Prema pisanju austrijskog tjednika Profil, bivši hrvatski general Vladimir Zagorec stisnut kreditnim obvezama prodao je svoju vilu u bečkoj ulici Cobenzlgasse za 1,5 milijuna eura.

17.01.2011

Trudnica sa 2,9 promila napala ženu zajedno s pijanom majkom i sestrom

U zagrebačkoj Ulici grada Chicaga u subotu popodne zabilježena je tučnjava u kojoj je sudjelovala pijana 25-godišnja trudnica.

17.01.2011

"Brbljavi" popisivači bit će kažnjeni sa 20.000 kuna, a neodgovorni građani sa 300 do 800 kuna

Državni zavod za statistiku razrađuje sankcije za one koji neće poštivati odredbe Popisa stanovništva, kako za one koji će ga provoditi tako i za one koji su mu se dužni odazvati.

17.01.2011

Hrvatski sokol Zadarske županije već broji 97 članova

Hrvatska seljačka stranka u subotu je u Zagrebu održala osnivačku skupštinu braniteljske organizacije Hrvatski sokol. Uz predsjednika stranke Josipa Friščića, predsjednicu udruge žena HSS-a "Hrvatsko srce" Mariju Ledinski i druge stranačke dužnosnike, skupštini je prisustvovalo i šest delegata HSS-a Zadarske županije na čelu s predsjednikom županijskog ogranka Josipom Zubovićem.

17.01.2011

Predstavnici Udruge logoraša kod premijerke Kosor

Uoči obljetnice međunarodnog priznanja RH, premijerka Jadranka Kosor sastala se s brojnim predstavnicima Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, a među njima je bio i predsjednik HDLSKL-a Zadarske županije Radoslav Bobanović.

17.01.2011

Bankarska službenica oštetila klijente za 355 tisuća kuna!

Bankarska službenica iz Matulja od prosinca 2008. do kolovoza 2010. godine oštetila šest klijenata te im otuđila najmanje 355 tisuća kuna.

16.01.2011

Sanaderov brat svećenik opovrgava navode da na računima posjeduje tri milijuna kuna

Brat pritvorenog bivšeg premijera Ive Sanadera, župnik Gospe od Otoka u Solinu Vinko Sanader uputio je medijima priopćenje u kojima njihove navode kako je USKOK na njegovim računima pronašao tri milijuna kuna naziva još jednom u nizu laži te blaćenjem od strane nekih kojima je važniji profit nego istina. Navodi kako ga bole kao čovjeka i svećenika ružne insinuacije, te novinarsko ometanje bogoslužja.

16.01.2011

Mirjana Sanader za austrijski Kurier: Oduvijek smo bili imućni!

U intervjuu za austrijski Kurier Mirjana Sanader požalila se novinarima na teške uvjete života otkako je njezin suprug završio u zatvoru.

16.01.2011

Vodeni val prijeti Hrvatskoj

Nakon što su obilne kiše i topljenje snijega uzrokovale poplave diljem Njemačke, sljedeće zemlje koje su na udaru nabujalog Dunava te se nalaze u stanju pripravnosti su Slovačka, Austrija, Mađarska i Hrvatska.

16.01.2011

Branitelji traže da ih se prestane progoniti i najavljuju nove skupove

Hrvatski branitelji s područja Zadarske županije podržali su održavanje prosvjednoga skupa koji je jučer u Zagrebu okupio nekoliko tisuća branitelja iz različitih dijelova Hrvatske, no nitko od predstavnika ovdašnjih braniteljskih udruga nije nam mogao reći je li na tom skupu sudjelovao i netko od njihovih članova.

16.01.2011

Sanader ostaje u pritvoru

"Viši sud u Linzu će odbiti njegovu žalbu na pritvor u Salzburgu. Pretpostavljam da će Viši zemaljski sud u Linzu odbaciti Sanaderovu žalbu na odluku o ostanku u pritvoru. Očekujem da će Viši zemaljski sud u Linzu donijeti odluku o tome za za 10 do 14 dana.", kazala je Chalupsky.

15.01.2011

U Zagrebu i Splitu protiv progona branitelja

Branitelji su jutros na Jelačićevom trgu u Zagrebu održali najavljeni prosvjedni skup usmjeren protiv, prema njihovom mišljenju, neosnovanog progona hrvatskih branitelja.

15.01.2011

Profesori i studenti kreću zajedno u štrajk

Nezadovoljstvo prijedlozima zakona Ministarstva znanosti o visokom obrazovanju, sveučilištu i znanosti, profesori i docenti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu odlučili su pokazati općim štrajkom i potpunom blokadom zagrebačkih fakulteta. U tome će im, dakako, pomoći i studenti.

15.01.2011

Prosvjed branitelja u Zagrebu

Hrvatske braniteljske udruge danas su se okupile u Zagrebu, a Trg bana Jelačića mjesto je s kojeg upućuju poruku „Stop progonu hrvatskih branitelja".

15.01.2011

Sretan 19. rođendan

15. siječnja 1992. godine, uslijed ratnih stradanja, Hrvatskoj je jedna po jedna država počela priznavati neovisnost. Datum je to zlatnim slovima upisan u hrvatsku povijest, a Lijepa nam naša danas s ponosom slavi 19. rođendan.

15.01.2011

Vlak mu odsjekao obje noge

Muškarac, za sad neutvrđene životne dobi već nekoliko puta se pokušao baciti pod vlak i okončati svoj život. Slučajni prolaznici uspjeli su ga nekoliko puta odgovoriti, no on je ipak uspio u svojoj nakani, te leži u bolnici u kritičnom stanju.

15.01.2011

Sanader u pritvoru još najmanje mjesec dana

Ivo Sanader podnio je žalbu na pritvor u Salzburgu o kojoj će odlučivati tročlani sudski senat Višeg zemaljskog suda u Linzu. Ukoliko senat odluči produžiti pritvor Sanader će u pritvoru provesti najmanje još dva mjeseca što znači kako ga nećemo skoro vidjeti u Hrvatskoj. Zbog žalbe je otpalo i ročište o pritvoru.

14.01.2011
Osam zapovjednika JNA tereti se za ratne zločine

Osam zapovjednika JNA tereti se za ratne zločine

Svi video prilozi