IZDVOJENE VIJESTI

 

Buljat: Ubrzo ćemo prikupiti potreban novac za kupnju Imunološkog zavoda!

Društvo Visia Croatica svakodnevno zaprima uplate hrvatskih građana i institucija za kupnju Imunološkog zavoda, IMZ-a

Gradovi mijenjaju registarske oznake

Gradonačelnici 94 hrvatska grada, među kojima su i Biograd, Benkovac, Pag, Obrovac i Nin, moraju se do 7. travnja izjasniti u vezi predloženih registarskih oznaka za svoje gradove

Aprililili

Na današnji dan, svi smo barem jednom, sigurno ˝nasjeli˝ na neku dobru foru od naših bližnjih ili povjerovali u neku lažnu priču medija

VIDEO PRILOZI

Bill Gates odlučio poslati milijune za razminiravanje skradinskog zaljeva

Prema neslužbenim informacijama Hrvatskog centra za razminiravanje, jedan od najvećih multimilijardera na svijetu, Bill Gates, namjerava uputiti višemilijunsku donaciju za čišćenje skradinskog zaleđa od mina.

14.01.2011

Vlada želi ozakoniti Polančecov i Mravakov način prodaje struje?

Na sjednici Vlade danas su predložene izmjene Zakona o tržištu električne energije, a kojima bi se ozakonila prodaja struje inozemnim kupcima pod istim uvjetima kao i onim domaćima.

13.01.2011

Predsjednik je posjetio djecu na onkologiji samo u pratnji vodstva bolnice

Ured predsjednika Ive Josipovića odgovorio je na današnji osvrt ministra zdravstva Darka Milinovića,koji je stao u obranu svoje stranačke šefice, ustvrdivši kako je nekoliko dana prije njezine sporne posjete malim pacijentima na Odjelu onkologije u Klaićevoj, isti posjetio i predsjednik Josipović, samo što njega nitko nije poslije prozivao za ugrožavanje prava djece, točnije njihovog zdravlja.

13.01.2011

Svinjskoj gripi podlegla još jedna cijepljena osoba

Osim što se danas pred novinarima osvrnuo na medijsko proganjanje Jadranke Kosor zbog pompozne posjete Onkološkom odjelu u Klaićevoj, ministar zdravstva Zdravko Milinović iskoristio je priliku pozvati građana na cijepljenje kao najbolji vrstu zaštite od svinjske gripe, no dio njegove izjave koji bi mogao uzburkati javnost je podatak da je svinjskoj gripi podlegla četvrta žrtva i to usprkos pravovremenom cijepljenju.

13.01.2011

Milinović: Kosor je postupila po preporuci struke

"Predsjednica Vlade u zadnjih 20 godina posjećuje bolnicu i do danas to nije bio problem. Ali, to je izborna godina pa onda zaboravljaju da je premijerka donirala i svojih vlastitih 250 tisuća kuna. Ali, ja postavljam pitanje: predsjednik Josipović je bio prije 10 dana u bolnici i imao je isti tretman i to nije zabilježeno kao kršenje bilo kakvih zakona, kao i mnogi glumci, pjevači i javni djelatnici koji svojim posjetom žele senzibilizirati javnost da pomognu i tom odjelu." Ovako se napokon oglasio pred novinarima ministar zdravstva Darko Milinović glede natpisa kako je Jadranka Kosor, zajedno sa svojom pratnjom i medijima koji su ih slijedili, obilaskom Onkološkog odjela u Klaićevoj bolnici radi vlastite promocije ugrozila zdravlje malih bolesnika

13.01.2011

Polančec se ispričao fotografu

Izlazeći jučer iz Županijskog suda u Zagrebu, gdje se odlučivalo o osnovanosti optužnice u aferi Spice, Damir Polančec iskoristio je priliku da pred okupljenim novinarima uputi svoju ispriku fotografu internetskog portala Javno.hr, kojeg je prvo verbalno, a zatim fizički napao u utorak na Zrinjevcu.

13.01.2011

Split 11. lipnja domaćin gay pridea

Pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova bit će tema prve gay pride parade u Splitu, planirane za 11. lipnja, najavljuju organizatori lezbijska grupa Kontra te udruge Domina i Iskorak.

13.01.2011

Blokirana imovina Sanaderovih procijenjena na gotovo 25 milijuna kuna

Prema pisanju medija, procjenjuje se da blokirana imovina Sanaderovih vrijedi približnu 25 milijuna kuna. Usporedbe radi, USKOK tereti bivšeg premijera za izvlačenje 28 milijuna kuna iz Fimi Medije. Zakonski gledano, da bi sud mogao zaplijeniti imovinu zbog počinjene štete, mora se prvo dokazati da je ona stečena u razdoblju u kojem su počinjena kaznena djela.

13.01.2011

HRT ukida svoj brend Latinicu

S Prisavlja je danas stigla službena vijest o ukidanju kulte Latinice.

13.01.2011

Najavljeno poskupljenje mlijeka!

Dukat i Meggle, dva od tri najveća proizvođača mlijeka u Hrvatskoj, potvrdili su da će mlijeko uskoro poskupjeti i to zbog povećanih otkupnih cijena mlijeka.

13.01.2011

Za popis stanovništva traži se 15.225 honoraraca

Predviđeno je da će u popisu stanovništva biti angažirano 13.000 popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora, što znači ukupno 15.225 radnih mjesta.

13.01.2011

Unatoč zabranama, Jadranka Kosor pozirala s djecom oboljelom od tumora

Prije nekoliko dana naša aktualna premijerka Jadranka Kosor, sva ponosna zbog milijun kuna koje je zaklada Ministarstva branitelja i međugeneracijske solidarnosti «Hrvatska za djecu» darovala darovala Klaićevoj bolnici, ušetala je u bolničku sobu u kojoj su djeca s teškim oboljenjima poput tumora i još je sa sobom dovela čitavu svitu fotoreportera i snimatelja. Ravnatelj Klaićeve bolnice kaže kako je ostao izvan sebe.

13.01.2011

Bandić ukinuo zonu besplatnog javnog prijevoza

Milan Bandić na trenutak je oduševio Zagrepčane istaknuvši pojeftinjenje parkirnih karata u svim zonama metropole. Međutim, oduševljenje je splasnulo nakon što je kazao i drugu odluku prema kojom se ukida zona besplatnog javnog prijevoza u središtu Zagreba.

12.01.2011

Zapalio mu se automobil usred vožnje

Jutros oko 8 sati u naselju Kozarice pokraj Novske vozaču Opet Vectre zapalio se automobil. U zadnji tren je izašao iz vozila te prošao bez ozljeda.

12.01.2011

Kerumov 23-godišnji nećak – investitor projekta vrijednog 75 milijuna eura

Igor Sapunar, sin predsjednika Županijske skupštine splitsko-dalmatinske i Kerumove sestre Mare investirat će 75 milijuna eura u projekt nazvan «Kila». Preciznije rečeno, Kerumov nećak dobio je posao izgradnje POS-ovih stanova.

12.01.2011

Polančec nasred ulice psovao i tražio da ga se pusti na miru

Fotograf portala Javno.hr Marijan Delija požalio se medijima kako ga je jučer dopodne na ulici prvo verbalno, a potom i fizički napao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

12.01.2011

Moždana kap usmrtila 20 Osječana od Božića

U Klinici za neurologiju osječkoga Kliničkoga bolničkog centra, od moždane kapi umrlo je 20 pacijenata u vremenskom periodu od 26. prosinca prošle godine do danas

11.01.2011

Nezaposlenost raste i u Zadarskoj županiji

Nezaposlenost je i dalje u porastu. U Hrvatskoj je u prosincu 2010. evidentirano 319 845 nezaposlenih, a ništa bolje nije ni u Zadarskoj županiji.

11.01.2011

Sanaderovi se žalili HHO-u zbog kršenja ljudskih prava

Mirjana Sanader pismeno se požalila Hrvatskom helsinškom odboru zbog navodnog kršenja ljudskih prava nje i njezine obitelji od strane medija, vlasti, te Zagrebačke banke zbog blokade računa na koji prima osobni dohodak.

11.01.2011

Broj nezaposlenih približava se neslavnom rekordu iz 2005. godine

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje krajem prosinca prošle godine registrirano je 319.845 nezaposlenih.

11.01.2011
Odbijena hrvatska tužba za genocid i srbijanska protutužba

Odbijena hrvatska tužba za genocid i srbijanska protutužba

Svi video prilozi