IZDVOJENE VIJESTI

 

Prvih 100 dana nove predsjednice

Prošlo je prvih 100 dana otkako je Kolinda Grabar Kitarović preuzela ovlasti prve hrvatske predsjednica

I Teksašani žele tražiti naftu i plin kod nas

Izaslanstvo američke tvrtke Marathon Oil sa sjedištem u Houstonu u Texasu posjetilo je danas Zadarsku županiju s ciljem upoznavanja i suradnje sa svim dionicima ključnim za projekt i pružanju informacija o pregledu aktivnosti istraživanja nafte i plina u Jadranskom moru.

Nije bilo politike na skupu zajedništva

Sto posto za Hrvatsku - Zajedno do pobjede službeni je naziv skupa zajedništva kojeg su prošle subote organizirali branitelji iz Savske 66.

Izlazimo iz recesije, ali puževim korakom

Europska komisija je objavila proljetnu ekonomsku prognozu za Hrvatsku te potvrdila da ćemo tijekom 2015. godine nakon šest godina napokon izaći iz dugotrajne recesije

VIDEO PRILOZI

Mirjana Sanader za austrijski Kurier: Oduvijek smo bili imućni!

U intervjuu za austrijski Kurier Mirjana Sanader požalila se novinarima na teške uvjete života otkako je njezin suprug završio u zatvoru.

16.01.2011

Vodeni val prijeti Hrvatskoj

Nakon što su obilne kiše i topljenje snijega uzrokovale poplave diljem Njemačke, sljedeće zemlje koje su na udaru nabujalog Dunava te se nalaze u stanju pripravnosti su Slovačka, Austrija, Mađarska i Hrvatska.

16.01.2011

Branitelji traže da ih se prestane progoniti i najavljuju nove skupove

Hrvatski branitelji s područja Zadarske županije podržali su održavanje prosvjednoga skupa koji je jučer u Zagrebu okupio nekoliko tisuća branitelja iz različitih dijelova Hrvatske, no nitko od predstavnika ovdašnjih braniteljskih udruga nije nam mogao reći je li na tom skupu sudjelovao i netko od njihovih članova.

16.01.2011

Sanader ostaje u pritvoru

"Viši sud u Linzu će odbiti njegovu žalbu na pritvor u Salzburgu. Pretpostavljam da će Viši zemaljski sud u Linzu odbaciti Sanaderovu žalbu na odluku o ostanku u pritvoru. Očekujem da će Viši zemaljski sud u Linzu donijeti odluku o tome za za 10 do 14 dana.", kazala je Chalupsky.

15.01.2011

U Zagrebu i Splitu protiv progona branitelja

Branitelji su jutros na Jelačićevom trgu u Zagrebu održali najavljeni prosvjedni skup usmjeren protiv, prema njihovom mišljenju, neosnovanog progona hrvatskih branitelja.

15.01.2011

Profesori i studenti kreću zajedno u štrajk

Nezadovoljstvo prijedlozima zakona Ministarstva znanosti o visokom obrazovanju, sveučilištu i znanosti, profesori i docenti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu odlučili su pokazati općim štrajkom i potpunom blokadom zagrebačkih fakulteta. U tome će im, dakako, pomoći i studenti.

15.01.2011

Prosvjed branitelja u Zagrebu

Hrvatske braniteljske udruge danas su se okupile u Zagrebu, a Trg bana Jelačića mjesto je s kojeg upućuju poruku „Stop progonu hrvatskih branitelja".

15.01.2011

Sretan 19. rođendan

15. siječnja 1992. godine, uslijed ratnih stradanja, Hrvatskoj je jedna po jedna država počela priznavati neovisnost. Datum je to zlatnim slovima upisan u hrvatsku povijest, a Lijepa nam naša danas s ponosom slavi 19. rođendan.

15.01.2011

Vlak mu odsjekao obje noge

Muškarac, za sad neutvrđene životne dobi već nekoliko puta se pokušao baciti pod vlak i okončati svoj život. Slučajni prolaznici uspjeli su ga nekoliko puta odgovoriti, no on je ipak uspio u svojoj nakani, te leži u bolnici u kritičnom stanju.

15.01.2011

Sanader u pritvoru još najmanje mjesec dana

Ivo Sanader podnio je žalbu na pritvor u Salzburgu o kojoj će odlučivati tročlani sudski senat Višeg zemaljskog suda u Linzu. Ukoliko senat odluči produžiti pritvor Sanader će u pritvoru provesti najmanje još dva mjeseca što znači kako ga nećemo skoro vidjeti u Hrvatskoj. Zbog žalbe je otpalo i ročište o pritvoru.

14.01.2011

Purda i dalje ostaje u pritvoru

Tihomir Purda, vukovarski branitelj i dalje ostaje u pritvoru zeničkog zatvora. Naime, Sud BiH odbacio je zahtjev da ga se pusti iz ekstradicijskog pritvora u kojemu se nalazi od 5. siječnja, no dopušta mogućnost da se njega izruči Hrvatskoj ukoliko za to pismenu suglasnost daju pravosudne vlasti Srbije.

14.01.2011

Vlada smijenila direktora Jadroplova zbog muljaže s previsokim plaćama

Na jučerašnjoj sjednici Vlade, donesena je odluka o smjeni Stjepana Papića, predsjednika Uprave splitskog Jadroplova. Prema pisanju medija, ispostavilo se da je Papić lagao Vladi o iznosima plaća unutar ove brodarske tvrtke čiji je većinski vlasnik država.

14.01.2011

Bill Gates odlučio poslati milijune za razminiravanje skradinskog zaljeva

Prema neslužbenim informacijama Hrvatskog centra za razminiravanje, jedan od najvećih multimilijardera na svijetu, Bill Gates, namjerava uputiti višemilijunsku donaciju za čišćenje skradinskog zaleđa od mina.

14.01.2011

Vlada želi ozakoniti Polančecov i Mravakov način prodaje struje?

Na sjednici Vlade danas su predložene izmjene Zakona o tržištu električne energije, a kojima bi se ozakonila prodaja struje inozemnim kupcima pod istim uvjetima kao i onim domaćima.

13.01.2011

Predsjednik je posjetio djecu na onkologiji samo u pratnji vodstva bolnice

Ured predsjednika Ive Josipovića odgovorio je na današnji osvrt ministra zdravstva Darka Milinovića,koji je stao u obranu svoje stranačke šefice, ustvrdivši kako je nekoliko dana prije njezine sporne posjete malim pacijentima na Odjelu onkologije u Klaićevoj, isti posjetio i predsjednik Josipović, samo što njega nitko nije poslije prozivao za ugrožavanje prava djece, točnije njihovog zdravlja.

13.01.2011

Svinjskoj gripi podlegla još jedna cijepljena osoba

Osim što se danas pred novinarima osvrnuo na medijsko proganjanje Jadranke Kosor zbog pompozne posjete Onkološkom odjelu u Klaićevoj, ministar zdravstva Zdravko Milinović iskoristio je priliku pozvati građana na cijepljenje kao najbolji vrstu zaštite od svinjske gripe, no dio njegove izjave koji bi mogao uzburkati javnost je podatak da je svinjskoj gripi podlegla četvrta žrtva i to usprkos pravovremenom cijepljenju.

13.01.2011

Milinović: Kosor je postupila po preporuci struke

"Predsjednica Vlade u zadnjih 20 godina posjećuje bolnicu i do danas to nije bio problem. Ali, to je izborna godina pa onda zaboravljaju da je premijerka donirala i svojih vlastitih 250 tisuća kuna. Ali, ja postavljam pitanje: predsjednik Josipović je bio prije 10 dana u bolnici i imao je isti tretman i to nije zabilježeno kao kršenje bilo kakvih zakona, kao i mnogi glumci, pjevači i javni djelatnici koji svojim posjetom žele senzibilizirati javnost da pomognu i tom odjelu." Ovako se napokon oglasio pred novinarima ministar zdravstva Darko Milinović glede natpisa kako je Jadranka Kosor, zajedno sa svojom pratnjom i medijima koji su ih slijedili, obilaskom Onkološkog odjela u Klaićevoj bolnici radi vlastite promocije ugrozila zdravlje malih bolesnika

13.01.2011

Polančec se ispričao fotografu

Izlazeći jučer iz Županijskog suda u Zagrebu, gdje se odlučivalo o osnovanosti optužnice u aferi Spice, Damir Polančec iskoristio je priliku da pred okupljenim novinarima uputi svoju ispriku fotografu internetskog portala Javno.hr, kojeg je prvo verbalno, a zatim fizički napao u utorak na Zrinjevcu.

13.01.2011

Split 11. lipnja domaćin gay pridea

Pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova bit će tema prve gay pride parade u Splitu, planirane za 11. lipnja, najavljuju organizatori lezbijska grupa Kontra te udruge Domina i Iskorak.

13.01.2011

Blokirana imovina Sanaderovih procijenjena na gotovo 25 milijuna kuna

Prema pisanju medija, procjenjuje se da blokirana imovina Sanaderovih vrijedi približnu 25 milijuna kuna. Usporedbe radi, USKOK tereti bivšeg premijera za izvlačenje 28 milijuna kuna iz Fimi Medije. Zakonski gledano, da bi sud mogao zaplijeniti imovinu zbog počinjene štete, mora se prvo dokazati da je ona stečena u razdoblju u kojem su počinjena kaznena djela.

13.01.2011
I Teksašani žele tražiti naftu i plin kod nas

I Teksašani žele tražiti naftu i plin kod nas

Svi video prilozi