Zadarski laburist; Drago Čulina

Nakon cjeloživotne posvete novinarskim zadacima, nekadašnji šef zadarskog dopisništva HRT-a, Drago Čulina, u umirovljeničkim danima uključuje se u zadarski politički život.

01.02.2011

"Vlada; korupcija, laži, obećanja…!"

Upriličeno je prvo okupljanje hrvatskih laburista, pretendenata na članstvo u budućem zadarskom ogranku, sve s ciljem određivanja datuma osnivačke skupštine. Potporu simpatizerima i istomišljenicima dao je osobno predsjednik stranke, Dragutin Lesar.

05.02.2011

Danas na Narodnom trgu potpisivanje peticije za odstupanje Vlade

Drago Čulina, predsjednik zadarskog ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada potvrdio je kako će se od danas na Narodnom trgu moći potpisati pismo u kojem od Vlade traže da odstupi.

09.02.2011

Laburisti vs. Grad

Pismo Vladi - ostavka!, naziv je akcije koju su na nivou države pokrenuli Hrvatski laburisti -Stranka rada, a koja je, nakon osnivanja zadarske podružnice, zaživjela proteklu srijedu i u Zadru.

14.02.2011

I uz odbijenicu akcija uspjela

Zadarskom ogranku Hrvatskih laburista-Stranke rada Grad Zadar uskratio je produljenje korištenja javne površine, odnosno lokacije na Narodnom trgu, koju su laburisti zahtjevom zatražili za provođenje akcije Pismo Vladi-ostavka!

15.02.2011

Osnivaju nove ogranke

Zadarski laburisti od kada su osnovani u listopadu prošle godine djeluju unutar gradskog ogranka stranke, a Drago Čulina, predsjednik, istaknuo je kako je u planu osnivanje i županijskog ogranka.

15.04.2011

Tri zahtjeva Hrvatskih laburista

Hrvatski laburisti - stranka rada s današnjim danom diljem Hrvatske, pa tako i u Zadru, započela je s potpisivanjem Zahtjevnice Hrvatskom saboru i Vladi. Riječ je o izmjenama vrlo važnih zakonskih propisa, koji, smatraju laburisti, narušavaju trenutni standard građana.

04.07.2011

Laburisti predstavljaju postupak sastavljanja lista u XI. izbornoj jedinici

Zadarski laburisti predstavit će u petak, s početkom u 10 sati, na Trgu pet bunara postupak sastavljanja lista u IX. izbornoj jedinici

31.08.2011

Najveća donacija - tisuću kuna

Nakon istupanja zagrebačkih članovi iz Hrvatskih laburista, Drago Čulina, predsjednik zadarske organizacije, kazuje nam kako u Zadru, koji trenutačno broji 65 članova, još nije bilo nikakvih trzavica ili nedoumica pojedinaca oko ostanka u stranci, a zagrebačke kolege, disidenti, tvrdi, samo su ljudi koji su iz krivih razloga ušli u politiku

01.10.2011

Samo HSU ima dovoljno žena na listama

"Žena treba biti više u politici da bi ih se prepoznalo i svojim angažmanom moraju se izboriti da budu u vrhu." – Ana Lovrin

01.12.2011

Dragutin Lesar danas u Zadru

Danas na području cijele Hrvatske u ograncima Hrvatskih laburista – stranke rada, počinje akcija pod nazivom „PITAJTE VLADU – ZASTUPNIČKO PITANJE“.

28.04.2012

Lesar započinje pripreme za lokalne izbore

Danas je u Zadru održan radni sastanak Hrvatskih laburista na kojem je sudjelovao i predsjednik stranke Dragutin Lesar, koji je najavio početak priprema za lokalne izbore na području Zadarske županije.

28.04.2012

Preko Laburista do ministara

Hrvatski Laburisti nastavljaju sa svojom akcijom posredovanja između građana i ministara nove Vlade. Zadrani su ih danas mogli naći na Branimirovoj obali i postaviti im svoja pitanja.

02.05.2012

Čulina: "Jedina smo hrvatska politička stranka u stalnom rastu"

Hrvatski Laburisti – Stranka Rada, uselila je u nove prostorije u ulici Antuna Medulića 2, te održala konferenciju za novinare kako bi predstavila daljnje smjernice na putu da postane treća stranka po veličini u Hrvatskoj.

29.05.2012

U ponedjeljak Knjiga žalbe

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar najavio je stranačku akciju pod nazivom Knjiga žalbe kojom žele građanima dati prigodu da gradonačelnicima jasno poruče što misle o kakvoći života u svome gradu.

14.09.2012

Zadrani imaju što napisati u Knjigu žalbe

Sve što ih muči, tišti i smeta u radu Gradske uprave i sve promjene koje žele, Zadrani od jučer upisuju u Knjigu žalbe. Projekt je to Hrvatskih laburista kojim upravo "malom" čovjeku žele dati priliku da kaže svoje mišljenje.

18.09.2012

Osniva se županijski ogranak Hrvatskih laburista

Danas se osniva županijska podružnica Hrvatskih laburista - Stranke rada. Nakon osnivanja ogranaka u Benkovcu i u Biogradu stečeni su potrebni uvjeti za osnivanje, a kandidat za predsjednika je Drago Čulina inače predsjednik zadarskog ogranka.

22.10.2012

Uranija ima člansku iskaznicu Hrvatskih laburista

Pregrupiranja i regrutiranja novih članova u političkim strankama, prije početka službene kampanje za lokalne izbore, već su krenula.

15.11.2012

Čulina:"Laburisti postaju treća velika hrvatska politička stranka!"

SDP je i dalje najjača hrvatska politička stranka s 26 posto podrške, te ima gotovo sedam posto prednosti u odnosu na HDZ. Pokazalo je redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus, koje je provedeno u prvim danima siječnja.

07.01.2013
Dječja procesija u čast Gospi od Zdravlja

Dječja procesija u čast Gospi od Zdravlja

Svi video prilozi