HRAST: Želimo sprovesti u djelo stoljetni hrvatski san!

Hrvatski rast politički pokret održao je večeras u Callergru tribinu "Dok mu hrašće bura vije".

24.03.2011

"Želimo političko krilo branitelja"

U Benkovcu je sinoć održana braniteljska tribina, u sklopu koje se govorilo o ulozi prvih hrvatskih redarstvenika u Domovinskom ratu, obljetnici pogibije Josipa Jovića, a posebnu pozornost izazvao je osvrt na stanje i ulogu hrvatskih branitelja u današnjem društvu.

30.03.2011

Loš položaj žena s invaliditetom

Progovoriti o položaju žena s invaliditetom, cilj je tribine koju su u Zadru održali Uredi pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i ravnopravnost spolova. 11,9% stanovništva Hrvatske čine osobe s invaliditetom. Od tog broja, 36% su žene.

18.04.2011

Gdje je granica siromaštva?

Besparica, siromaštvo i depresija sve više bujaju u današnjem društvu. Rezultat je to loše financijske situacije u zemlji i svijetu, pa nije ni čudo da se to najviše odražava na obične ljude.

13.05.2011

Loš odaziv na tribinu iznenadio sudionike

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana je tribina na temu „Prevencija ovisnosti među mladima koju je organizirao Savjet mladih.

26.05.2011

48 maloljetnika zatečeno u pijanom stanju

Više od polovice roditelja čija se djeca zbog maloljetničke delikvencije upućuju na obvezno savjetovanje u Obiteljski centar u Zadru, ne žele se priključiti terapiji kako bi pomogli nama i svojem djetetu

16.06.2011

Na današnjoj tribini gosti ministri Dalić, Božinović i Kalmeta

S ciljem promicanja značaja ulaska Hrvatske u EU, Županijski odbor HDZ-a danas priređuje javnu tribunu pod nazivom „Hrvatska 28. članica EU“ koja će se održati u Arsenalu s početkom u 19.30 sati.

08.08.2011

Javna tribina s temom “Otimanje javnog prostora”

Udruga «Eko – Zadar» i Zelena lista organiziraju javnu tribinu s temom «Otimanje javnog prostora» u Impact centru u petak, 30. rujna u 18 sati.

29.09.2011

Otimanje javnog prostora

Revoltirani gradnjom na Cvjetnom trgu, slučajem palme ispred sv. Šime, zagađenjem Zrmanje i gradnjom cementare te mnogim drugim problemima oko javnog prostora Udruga Eko - Zadar te Zelena lista organizirali su javnu tribinu naziva 'Otimanje javnog prostora'.

01.10.2011

Tribina za udruge i organizacije civilnog društva

Županijski savjet za europske integracije Zadarske županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske u sklopu informativne kampanje i priprema za referendum za ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju održava niz tribina, okruglih stolova i tematskih predavanja.

02.11.2011

Tribina za udruge i organizacije civilnog društva

Županijski savjet za europske integracije Zadarske županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, u sklopu informativne kampanje i priprema za referendum za ulazak RH u EU priprema čitav niz tribina, okruglih stolova i tematskih predavanja.

03.11.2011

Mali i srednji poduzetnici u EU

U Domu Zadarske županije održana je tribina na temu Malo i srednje poduzetništvo - regulativa i mogućnost financiranja u Europskoj uniji s posebnim osvrtom na turizam.

17.11.2011

Javna tribina o liječenju ovisnosti u kaznionicama

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika "Nada", organizirala je tribinu pod nazivom "Provođenje mjere obaveznog liječenja ovisnosti u kaznionicama".

15.12.2011

U Zadru u zadnje četiri godine rodile 22 ovisnice

U rodilištu Opće bolnice Zadar u zadnje četiri godine rodile su 22 trudne ovisnice o drogama, a čak 86 posto tako rođene djece razvilo je apstinencijski sindrom. Kazala je to sinoć voditeljica Odjela neonatologije OB Zadar, Linda Pavić, na tribini pod nazivom Zdravlje trudnica i novorođene djece u svijetu bolesti ovisnosti.

16.12.2011

Zadrani nezainteresirani za javnu raspravu o Europi

Tek desetak građana i nešto lokalnih službenika odazvalo se na javnu tribinu o Europskoj uniji u Gradskoj vijećnici.

11.01.2012

HDZ-ovci i SDP-ovci moljakali članove da dođu na tribinu

Bila bi, naime, blamaža da govornici moraju držati govor pred praznom dvoranom, a još gore bi bilo da na tribinu jedne stranke dođe 300 ljudi, a na tribinu druge stranke pet ili šest.

12.01.2012

Traži se rješenje u Bruxellesu

Na tribini pod nazivom „Tko ima pravo na što“ održanoj u Kući ljudskih prava koja je organizirana u suradnji sa Savezom udruga stanara Hrvatske 9. veljače 2012. o problemu zaštićenih najmoprimaca, odnosno nosilaca stanarskog prava u privatnim neuseljivim stanovima, sudjelovao je i Darko Jeričević, predsjednik Udruge stanara Zadar.

13.02.2012

Svjedočila supruga branitelja optuženog za Loru

U dvorani Sjemeništa Vicko Zmajević održana je javna tribina u organizaciji udruge „Žene u Domovinskom ratu“, UMDDR Zadarske županije, Prvi hrvatski redarstvenik, Udruga „Damir Tomljenović Gavran“, udruga Veterani vojne policije i sudionika Domovinskog rata.

28.03.2012

Odvojeno sakupljanje otpada je imperativ

Udruga Eko Zadar u subotu 21. travnja proslavila je 13. rođendan. Tim povodom u Gradskoj knjižnici danas je bio i prigodan program. Izložba "Trinaest godina zajedno" te okrugli stol na temu odvojenog sakupljanja otpada.

23.04.2012

Tribina o samoubojstvima branitelja

"Samoubojstva vojske pobjednika" naziv je tribine koja će se ovog četvrtka održati u Gradskoj knjižnici Zadar

24.04.2012

U Zadar stiže Arsen Bauk

Nizu ministara koji su posjetili Zadar u kratkom razdoblju pridružit će se i Arsen Bauk

03.05.2012

Bauk na tribini "Promjene u izbornom sustavu"

Ministar Arsen Bauk večeras će u Gradskoj knjižnici moderirati tribinu "Promjene u izbornom sustavu"

09.05.2012

Tribina ''Put vjere i nade''

Osnovna škola Sukošan u suradnji s Općinom organizirala je tribinu ''Put vjere i nade'' prema knjizi ''Preživio sam Vukovar i Ovčaru'' autora Vilima Karlovića.

10.05.2012

SDP-ovci i psiholozi na tribini "Mit odrastanja"

Forum žena i Forum mladih SDP-a organiziraju tribinu u povodu Međunarodnog dana obitelji

12.05.2012

Tribina "Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Obiteljski centar Zadarske županije organizira u petak tribinu "Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga"

15.05.2012

Rajko Ostojić gost tribine "Perspektiva hrvatskog zdravstva"

Županijska organizacija SDP-a organizira u ponedjeljak tribinu "Perspektiva hrvatskog zdravstva" te najavljuje dolazak ministra zdravlja Rajka Ostojića

18.05.2012

Rajko Ostojić stiže u posjet Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu

Ministar zdravlja Rajko Ostojić sutra bi u večernjim satima trebao posjetiti Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu

19.05.2012

Dugovi su pitanje upravljanja

Ministar zdravlja Rajko Ostojić sinoć je bio glavni gost tribine koja je održana u prostori gradske knjižnice u Arbanasima. Novinarima prenio kako je samoinicijativno odlučio da Ministarstvo zdravlja kupi za zadarsku bolnicu jedan ultrazvučni aparat., a potrebu za tim uređajem uvidio je na osnovu liste čekanja koje su se analizirale po bolnicama.

22.05.2012

Javna tribina

Sutra se u Gradskoj knjižnici, s početkom u 19 sati, održava tribina pod nazivom "Tko su i kako žive žrtve rata"

28.05.2012

Tribina o civilnim žrtvama rata

Večeras će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održati tribina o civilnim žrtvama Domovinskog rata

29.05.2012

Tribina o pravima osoba s duševnim smetnjama

Županijska koordinacija za ljudska prava održala je tribinu na temu "Obilježavanje dana mentalnog zdravlja - Prava osoba s duševnim smetnjama".

29.10.2012

Javna tribina "Prihvati život"

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Obiteljski centar Zadarske županije organizira javnu tribinu "Prihvati život"

10.12.2012

Tribina o spolnom odgoju u Zadarskoj nadbiskupiji

Tribine pod nazivom 'Spolni (pre)odgoj u škole' organiziraju se na razini države, a u Zadarskoj nadbiskupiji počinju 15. siječnja. Prva na rasporedu je u crkvi Velike Gospe u Bibinjama.

09.01.2013

Crkva i dalje kaže Da zdravstvenom odgoju, ali Ne i modulu 4

U organizaciji Povjerenstva za pastoral obitelji Zadarske nadbiskupije s povjerenikom don Emilom Bilaverom u Zadarskoj nadbiskupiji od 15. do 17. siječnja održavaju se tribine pod nazivom Spolni preodgoj u škole, informacije za roditelje.

15.01.2013

Tribina o dvojezičnosti

„Dvojezičnost i ćirilično pismo - doprinos suživotu ili doprinos raslojavanju života u herojskom gradu Vukovaru?", naziv je javne tribine koja će se 21. ožujka, s početkom u 18 sati održati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice

19.03.2013

Koliko smo zapravo aktivni?

Kada se govori o volontiranju u zajednici, sudjelovanju u aktivnostima organizacija civilnog društva, a u posljednje vrijeme i o izlasku na izbore, Hrvati su poprilično uspavan narod.

31.03.2013

Život ne završava umirovljenjem

Aktivno starenje znači starenje uz dobro zdravlje i aktivno sudjelovanje u društvu, veću ispunjenost na radnom mjestu, veću neovisnost u svakodnevnom životu i veću građansku uključenost.

15.05.2013

Održana javna rasprava Okret prostora

U organizaciji predstavnika zadarske nezavisne kulturne scene održala se javna rasprava Okret prostora. Cilj je aktualizirati stanje i raspolaganje javnim prostorima i površinama grada.

17.05.2013
Studija će odrediti na koji način će KK Zadar potražiti novoga većinskoga vlasnika

Studija će odrediti na koji način će KK Zadar potražiti novoga većinskoga vlasnika

Svi video prilozi