HRAST: Želimo sprovesti u djelo stoljetni hrvatski san!

Hrvatski rast politički pokret održao je večeras u Callergru tribinu "Dok mu hrašće bura vije".

24.03.2011

"Želimo političko krilo branitelja"

U Benkovcu je sinoć održana braniteljska tribina, u sklopu koje se govorilo o ulozi prvih hrvatskih redarstvenika u Domovinskom ratu, obljetnici pogibije Josipa Jovića, a posebnu pozornost izazvao je osvrt na stanje i ulogu hrvatskih branitelja u današnjem društvu.

30.03.2011

Loš položaj žena s invaliditetom

Progovoriti o položaju žena s invaliditetom, cilj je tribine koju su u Zadru održali Uredi pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i ravnopravnost spolova. 11,9% stanovništva Hrvatske čine osobe s invaliditetom. Od tog broja, 36% su žene.

18.04.2011

Gdje je granica siromaštva?

Besparica, siromaštvo i depresija sve više bujaju u današnjem društvu. Rezultat je to loše financijske situacije u zemlji i svijetu, pa nije ni čudo da se to najviše odražava na obične ljude.

13.05.2011

Loš odaziv na tribinu iznenadio sudionike

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana je tribina na temu „Prevencija ovisnosti među mladima koju je organizirao Savjet mladih.

26.05.2011

48 maloljetnika zatečeno u pijanom stanju

Više od polovice roditelja čija se djeca zbog maloljetničke delikvencije upućuju na obvezno savjetovanje u Obiteljski centar u Zadru, ne žele se priključiti terapiji kako bi pomogli nama i svojem djetetu

16.06.2011

Na današnjoj tribini gosti ministri Dalić, Božinović i Kalmeta

S ciljem promicanja značaja ulaska Hrvatske u EU, Županijski odbor HDZ-a danas priređuje javnu tribunu pod nazivom „Hrvatska 28. članica EU“ koja će se održati u Arsenalu s početkom u 19.30 sati.

08.08.2011

Javna tribina s temom “Otimanje javnog prostora”

Udruga «Eko – Zadar» i Zelena lista organiziraju javnu tribinu s temom «Otimanje javnog prostora» u Impact centru u petak, 30. rujna u 18 sati.

29.09.2011

Otimanje javnog prostora

Revoltirani gradnjom na Cvjetnom trgu, slučajem palme ispred sv. Šime, zagađenjem Zrmanje i gradnjom cementare te mnogim drugim problemima oko javnog prostora Udruga Eko - Zadar te Zelena lista organizirali su javnu tribinu naziva 'Otimanje javnog prostora'.

01.10.2011

Tribina za udruge i organizacije civilnog društva

Županijski savjet za europske integracije Zadarske županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske u sklopu informativne kampanje i priprema za referendum za ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju održava niz tribina, okruglih stolova i tematskih predavanja.

02.11.2011

Tribina za udruge i organizacije civilnog društva

Županijski savjet za europske integracije Zadarske županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, u sklopu informativne kampanje i priprema za referendum za ulazak RH u EU priprema čitav niz tribina, okruglih stolova i tematskih predavanja.

03.11.2011

Mali i srednji poduzetnici u EU

U Domu Zadarske županije održana je tribina na temu Malo i srednje poduzetništvo - regulativa i mogućnost financiranja u Europskoj uniji s posebnim osvrtom na turizam.

17.11.2011

Javna tribina o liječenju ovisnosti u kaznionicama

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika "Nada", organizirala je tribinu pod nazivom "Provođenje mjere obaveznog liječenja ovisnosti u kaznionicama".

15.12.2011

U Zadru u zadnje četiri godine rodile 22 ovisnice

U rodilištu Opće bolnice Zadar u zadnje četiri godine rodile su 22 trudne ovisnice o drogama, a čak 86 posto tako rođene djece razvilo je apstinencijski sindrom. Kazala je to sinoć voditeljica Odjela neonatologije OB Zadar, Linda Pavić, na tribini pod nazivom Zdravlje trudnica i novorođene djece u svijetu bolesti ovisnosti.

16.12.2011

Zadrani nezainteresirani za javnu raspravu o Europi

Tek desetak građana i nešto lokalnih službenika odazvalo se na javnu tribinu o Europskoj uniji u Gradskoj vijećnici.

11.01.2012

HDZ-ovci i SDP-ovci moljakali članove da dođu na tribinu

Bila bi, naime, blamaža da govornici moraju držati govor pred praznom dvoranom, a još gore bi bilo da na tribinu jedne stranke dođe 300 ljudi, a na tribinu druge stranke pet ili šest.

12.01.2012

Traži se rješenje u Bruxellesu

Na tribini pod nazivom „Tko ima pravo na što“ održanoj u Kući ljudskih prava koja je organizirana u suradnji sa Savezom udruga stanara Hrvatske 9. veljače 2012. o problemu zaštićenih najmoprimaca, odnosno nosilaca stanarskog prava u privatnim neuseljivim stanovima, sudjelovao je i Darko Jeričević, predsjednik Udruge stanara Zadar.

13.02.2012

Svjedočila supruga branitelja optuženog za Loru

U dvorani Sjemeništa Vicko Zmajević održana je javna tribina u organizaciji udruge „Žene u Domovinskom ratu“, UMDDR Zadarske županije, Prvi hrvatski redarstvenik, Udruga „Damir Tomljenović Gavran“, udruga Veterani vojne policije i sudionika Domovinskog rata.

28.03.2012

Odvojeno sakupljanje otpada je imperativ

Udruga Eko Zadar u subotu 21. travnja proslavila je 13. rođendan. Tim povodom u Gradskoj knjižnici danas je bio i prigodan program. Izložba "Trinaest godina zajedno" te okrugli stol na temu odvojenog sakupljanja otpada.

23.04.2012

Tribina o samoubojstvima branitelja

"Samoubojstva vojske pobjednika" naziv je tribine koja će se ovog četvrtka održati u Gradskoj knjižnici Zadar

24.04.2012

U Zadar stiže Arsen Bauk

Nizu ministara koji su posjetili Zadar u kratkom razdoblju pridružit će se i Arsen Bauk

03.05.2012

Bauk na tribini "Promjene u izbornom sustavu"

Ministar Arsen Bauk večeras će u Gradskoj knjižnici moderirati tribinu "Promjene u izbornom sustavu"

09.05.2012

Tribina ''Put vjere i nade''

Osnovna škola Sukošan u suradnji s Općinom organizirala je tribinu ''Put vjere i nade'' prema knjizi ''Preživio sam Vukovar i Ovčaru'' autora Vilima Karlovića.

10.05.2012

SDP-ovci i psiholozi na tribini "Mit odrastanja"

Forum žena i Forum mladih SDP-a organiziraju tribinu u povodu Međunarodnog dana obitelji

12.05.2012

Tribina "Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Obiteljski centar Zadarske županije organizira u petak tribinu "Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga"

15.05.2012

Rajko Ostojić gost tribine "Perspektiva hrvatskog zdravstva"

Županijska organizacija SDP-a organizira u ponedjeljak tribinu "Perspektiva hrvatskog zdravstva" te najavljuje dolazak ministra zdravlja Rajka Ostojića

18.05.2012

Rajko Ostojić stiže u posjet Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu

Ministar zdravlja Rajko Ostojić sutra bi u večernjim satima trebao posjetiti Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu

19.05.2012

Dugovi su pitanje upravljanja

Ministar zdravlja Rajko Ostojić sinoć je bio glavni gost tribine koja je održana u prostori gradske knjižnice u Arbanasima. Novinarima prenio kako je samoinicijativno odlučio da Ministarstvo zdravlja kupi za zadarsku bolnicu jedan ultrazvučni aparat., a potrebu za tim uređajem uvidio je na osnovu liste čekanja koje su se analizirale po bolnicama.

22.05.2012

Javna tribina

Sutra se u Gradskoj knjižnici, s početkom u 19 sati, održava tribina pod nazivom "Tko su i kako žive žrtve rata"

28.05.2012

Tribina o civilnim žrtvama rata

Večeras će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održati tribina o civilnim žrtvama Domovinskog rata

29.05.2012

Tribina o pravima osoba s duševnim smetnjama

Županijska koordinacija za ljudska prava održala je tribinu na temu "Obilježavanje dana mentalnog zdravlja - Prava osoba s duševnim smetnjama".

29.10.2012

Javna tribina "Prihvati život"

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Obiteljski centar Zadarske županije organizira javnu tribinu "Prihvati život"

10.12.2012

Tribina o spolnom odgoju u Zadarskoj nadbiskupiji

Tribine pod nazivom 'Spolni (pre)odgoj u škole' organiziraju se na razini države, a u Zadarskoj nadbiskupiji počinju 15. siječnja. Prva na rasporedu je u crkvi Velike Gospe u Bibinjama.

09.01.2013

Crkva i dalje kaže Da zdravstvenom odgoju, ali Ne i modulu 4

U organizaciji Povjerenstva za pastoral obitelji Zadarske nadbiskupije s povjerenikom don Emilom Bilaverom u Zadarskoj nadbiskupiji od 15. do 17. siječnja održavaju se tribine pod nazivom Spolni preodgoj u škole, informacije za roditelje.

15.01.2013

Tribina o dvojezičnosti

„Dvojezičnost i ćirilično pismo - doprinos suživotu ili doprinos raslojavanju života u herojskom gradu Vukovaru?", naziv je javne tribine koja će se 21. ožujka, s početkom u 18 sati održati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice

19.03.2013

Koliko smo zapravo aktivni?

Kada se govori o volontiranju u zajednici, sudjelovanju u aktivnostima organizacija civilnog društva, a u posljednje vrijeme i o izlasku na izbore, Hrvati su poprilično uspavan narod.

31.03.2013

Život ne završava umirovljenjem

Aktivno starenje znači starenje uz dobro zdravlje i aktivno sudjelovanje u društvu, veću ispunjenost na radnom mjestu, veću neovisnost u svakodnevnom životu i veću građansku uključenost.

15.05.2013

Održana javna rasprava Okret prostora

U organizaciji predstavnika zadarske nezavisne kulturne scene održala se javna rasprava Okret prostora. Cilj je aktualizirati stanje i raspolaganje javnim prostorima i površinama grada.

17.05.2013
Dječja procesija u čast Gospi od Zdravlja

Dječja procesija u čast Gospi od Zdravlja

Svi video prilozi