SPORT OBJAVLJENO 16.02.2012. / 13:07 h

ODBOJKA ŽOK Arbansi u ožujku domaćin američkim kolegama i kolegicama

Dolaze Roswell i Siniša Momić

 | Foto: Vox

U ožujku gosti Arbanasa bit će igračice i stručno vodstvo odbojkašica Roswella, kao i proslavljeni hrvatski reprezentativac, Siniša Momić, sada uspješan i cijenjeni trener Tulaneua-New Orleansa

Autor: Pero Livajić - VOX GLAS ZADRA

Poznata je dobra suradnja ŽOK Arbanasa i klubova, preciznije koledža, iz SAD. Rasadnik odbojkaških talenata iz Krševanova grada na račun sklopljenoga prijateljstva sportskih kolektiva s dva kontinenta uputio je «preko bare» na daljnje školovanje nekoliko svojih talentiranih članica, a uspostavljena suradnja se konstantno razvija na radost hrvatskih i američkih partnera.
Ne čudi stoga iskazana želja koja je naravno dočekana s oduševljenjem da možda i ponajbolja ženska sveučilišna odbojkaška ekipa iz Sjedinjenih američkih država dođe u posjet svojim prijateljima. U ožujku, točnije u periodu između 9. i 18.3., gosti Arbanasa bit će igračice i stručno vodstvo odbojkašica Roswella.

Radi se o sjajnoj ekipi, New Mexico Military Institutu, s nizom naslova u dugoj povijesti i odličnih rezultata. Dakle, curama koje su aktualne finalistice Južne divizije njihova prvenstva. Ponosni smo i predstavlja nam čast da su među njima i dvije naše nekadašnje igračice, Andrea Sorić i Iva Ćotrić koje su kod njih pod stipendijskim ugovorimaa. Usput, tamo će na ljeto i Veronika Barić, a vrlo vjerojatno i Lea Boras. U deset dana koliko će ostati kod nas osim dakako zajedničkih treninga na kojima će naše trenutne članice imati rijetku priliku vidjeti kako se radi u najjačim sastavima, planirali smo obići Krku, Kornate, Paklenicu i Plitvička jezera. Upriličit će se i primanje kod zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića, kao i gradonanačelnika Biograda Ivana Kneza i načelnika Bibinja Nina Šimunića – otkriva trener kluba domaćina Karlo Lisica.

Također, u istom mjesecu, 25. i 26. ožujka, na poziv ŽOK Arbanasi dolazi iz SAD-a proslavljeni hrvatski reprezentativac, Siniša Momić, sada uspješan i cijenjeni trener Tulaneua-New  Orleansa. U dva dana održati će predavanja odbojkaškim djelatnicima i odraditi nekoliko treninga s članicama kluba.  

 Nastavlja se suradnja

Pored Ćotrić i Sorić, nekoliko je igračica Arbanasa blizu odlasku na studij u SAD. Matea Perica će tako po svemu sudeći nastaviti odbojkašku karijeru i studij u američkom Tulaneu - New Orleansu, kao i srednji bloker Lea Boras, veliko pojačanje iz OK Makarska koja se trenutno nalazi na studiju u Zadru. Tu su također i Dolores Vučetić (blizu odaska u Vermont), Veronika Barić i Dora Matas (Roswell) te tehničarka Ivka Frleta (Frank Philips).