AKTUALNO OBJAVLJENO 18.11.2012. / 08:54 h

NAKON ŠTO JE PRIVEDEN ZBOG SUMNJE NA DAVANJE MITA

Dr. Čakarun pušten iz pritvora, nastavio rad u ordinaciji

 | Foto: David Šimičić

Autor: Marina Vlakić - VOX TJEDNIK

Poznati zadarski pedijatar, dr. Željko Čakarun, pušten je iz pritvora i ovih je dana nastavio rad u svojoj pedijatrijskoj ambulanti. Naime, dr. Čakarun jedan je od dvanaestorice uhićenih u antikorupcijskoj aferi na Medicinskom fakultetu  koji su u USKOK privedeni pod sumnjom da su davali ili primali mito na ovoj visokoj obrazovnoj ustanovi.

Dr. Čakarun je, kako se sjećamo, priveden zbog sumnje da je dao mito kako bi njegov sin, student na Medicinskom fakultetu, mogao proći ispit. Prema prvim informacijama u medijima kada je ova grupa uhićena, Čakarunov sin navodno nije mogao proći ispit, pa je njegov otac, ugledni zadarski pedijatar, odlučio podmititi profesora kako bi se sin konačno riješio ovog ispita.

Mito je, naveli su mediji prije mjesec dana kada su uhićeni, preko posrednika primao profesor anatomije, te dvoje njegovih asistenata, tajnica Studentske referade i studenti koji su kupovali ispite.

Međutim, supruga dr. Čakaruna, dr. Jadranka Čakarun, kaže nam kako je njen suprug pušten iz pritvora i već je počeo raditi u ordinaciji. Riječ je, prisjetimo se o pedijatrijskoj ordinaciji u zgradi Hitne pomoći u kojoj dr. Čakarun radi već duže vrijeme. Kada su reporteri Voxa, odmah po njegovu uhićenju, posjetili ambulantu, rečeno nam je da dr. Čakarun ne radi, ali ordinacija uredno prima pacijente jer ga mijenja dr. Joško Mišulić.

Međutim, njegova nam supruga kaže kako ga je dr. Mišulić mijenjao samo kratko vrijeme jer da dr. Čakarun nije ostao u pritvoru kao i drugi osumnjičeni. Liječnica je, naime, reagirala na onaj dio teksta u kojemu smo nedavno, pišući o ovoj aferi, naveli kako nije istina da i nje nema danima u ordinaciji, već ordinacija uredno radi, jednako kao i ona suprugova.

Želeći provjeriti kakva je sada točno situacija s njenim suprugom i je li doista ponovno počeo raditi, u utorak ujutro nazvali dr. Jadranku Čakarun,  a ona nam je rekla: