AKTUALNO OBJAVLJENO 24.08.2011. / 09:05 h

NAKON LJETNE PAUZE U zadarskim srednjim školama

Započeo jesenski rok državne mature i popravni ispiti

 | Foto: Luka Gerlanc

Iako su temperature posljednjih dana nesnosne za većinu stanovnika, učenicima Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole kao i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole jučerašnji dan je, vjerujemo, bio još i vrući.

Jedan dio njih, naime, jučer je imao popravni ispit, dok je drugi dio, a koji to nije učinio na prvom roku, pisao državnu maturu.

Stoga je kod spomenute škole jučer bilo itekako živo, a u posljednjim trenutcima pred ispite ponavljalo se i utvrđivalo gradivo. Na rasporedu je bio Hrvatski jezik i glazbena umjetnost, dok će se danas održati ispit iz matematike i to viša i osnovna razina te ispit iz likovne umjetnosti. Dan poslije slijede ispiti iz stranih jezika.

Zbog navedenih događanja Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola danas neće raditi sa strankama do 12.00 sati, dok 25. i 26. kolovoza neće raditi sa strankama cijeli dan.

Za sve one koji su tek u jesenskom roku pisali ispite iz državne mature objava rezultata bit će 16. rujna, a 30. rujna izdavanje svjedodžbi.

Jučerašnji dan donio je i liste  za one koji su se tek u jesenskom roku odlučili u kojoj će od zadarskih srednjih škola nastaviti svoje obrazovanje.

Slobodnih mjesta je bilo u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, Pomorskoj školi, a Srednja škola Stanka Ožanića, podsjetimo, tražila je dodatno razredno odjeljenje.

Danas će se održati i upisi u škole koje su imale slobodnih mjesta, a nakon toga započinje odbrojavanje do nove školske godine.